Kategoriat
Yleinen

Kalkkimaali on myrkytön ja kestävä valinta

Kalkkimaali on yksi niistä harvoista maaleista, joka tarttuu lähes millaiselle pinnalle tahansa ja sopii siksi erinomaisesti jokaisen kotiaan sisustavan maalarin käyttöön. Niin sisäseiniin, kalusteisiin kuin myös kaikkeen muuhun kodin maalaamiseen. Samalla se on täysin myrkytön ja hajusteeton valinta, joka sopii myös monille perinteisistä maaleista reaktioita helposti saaville allergikoille.

Kalkkimainen mattapinta kuluu kauniisti

Kalkkimaali eli toisin sanoen Chalk paint on kalkkimaisen pinnan kalusteille jättävä erikoismaali. Se ei myöskään yleensä sisällä muovisidonnaisaineita, mikä tekee siitä ekologisen valinnan. Kalusteiden ja sisäseinien lisäksi kalkkimaali sopii erittäin hyvin myös minkä tahansa muun sisätiloissa pidettävän sisustuselementin, kuten esimerkiksi yksityiskohtaisten koriste-esineiden maalaukseen.

Kalkkimaalilla maalattu pinta muuttuu kuivuessaan kauniiksi, kalkkimaisen mattapintaiseksi. Samalla se antaa kalusteen materiaalin hengittää yhä maalipinnan alla. Kalkkimaalit ovat myös hyvin voimakkaita pigmenteiltään, jonka vuoksi ne luovat peittävän pinnan jo yleensä yhdelläkin maalikerroksella. Samalla ne ovat erittäin ekologinen valinta verrattuna perinteisiin kalustemaaleihin. Kestävä kalkkimaali ei myöskään ala paikoitellen hilseilemään kalusteista pois kuluessaan. Sen sijaan se vanhenee kauniisti ja tasaisesti, jättäen useiden kovaa kulutusta kestäneiden vuosien jälkeenkin pintoihin kauniin antiikkisen jäljen.

Etuna monipuoliset käyttömahdollisuudet

Kalkkimaalin ehdottomia etuja ovat sen kalusteisiin jättämän tasaisen ja kauniin mattapinnan sekä kestävyyden lisäksi myrkyttömyys ja hajusteettomuus. Lisäksi se on hyvä tarttumaan lähes millaiseen pintaan tahansa, jonka vuoksi sinun ei tarvitse hankkia useita erilaisia maaleja esimerkiksi sisäseinien ja kalusteiden erilaisille pinnoille. Markkinoilla on myös myynnissä vahallisia kalkkimaaleja, joissa kalustevaha on mukana maalissa jo itsessään. Näin ollen myöskään viimeistelyvahaa ei tarvitse hankkia erikseen kulutusta kestävän maalipinnan aikaansaamiseksi.