Kategoriat
Yleinen

Kulmasohva viimeistelee kodin sisustuksen

Kulmasohva on tänä päivänä yksi kodin sisustuksen kulmakivistä. Tarjolla on kuitenkin tuhansia eri malleja, joista sen juuri oikean valitseminen voi olla hyvinkin vaikeaa. Tästä syystä me listasimme sinulle tärkeimmät pointit, jotka tulisi uutta kulmasohvaa valitessa osata ottaa huomioon!

Rungon rakenne ratkaisee kestävyyden

Moni päättää valita sohvansa, olipa se sitten kulmasohva tai jokin muu, pelkän ulkonäön perusteella. Tämä ei kuitenkaan kannata, jos aiot pitää sohvasi hyväkuntoisena vielä vuosienkin päästä. Varsinkaan, jos olet aikeissa hankkia kulmasohvan, jossa myös vieraat nukkuvat. Joka päiväisessä käytössä sohvan rakenteet kun ovat kovilla ja jos rungon rakenne ei sitä kestä, joudut hankkimaan uuden sohvan jopa jo parin vuoden sisällä.

Valitse hyvä jousitus ja täyspuurunko

Mutta millainen runko olisi sitten paras? Joustava, eikä liian pehmeä runko. Toisin sanoen kysele myyjältä millaiset jouset sohvassa on ja onko runko valmistettu kestävästä täyspuusta vai jostakin kevyemmästä kuten helposti rikkoutuvasta lastulevystä. Lastulevystä valmistetut rungot kun usein antavat liian helposti periksi, eikä tällöin sohvasta ole iloa kovinkaan pitkään. Jousitus taas luo rungon istumismukavuudelle, vielä vuosienkin päästä. Hyvä jousitus antaakin hieman periksi istuessa, mutta uutena sen ei kuitenkaan vielä kuuluisi upottaa istujaansa syvälle sohvan uumeniin.

Kankaat

Sohvakankaita on tarjolla hyvin paljon erilaisia ja liian usein väri ratkaiseekin kankaan valinnan. Kuitenkin kannattaa miettiä, varsinkin lapsiperheissä, miten hyvin kangas kestää kulutusta ja miten helposti sen pystyy pitämään puhtaana. Hyvä ja kestävä kangas on aina pääpiirteissään napakkaa, paksua ja tiukkaan kudottua neulosta. Näin ollen se ei tule löystymään kovassakaan kulutuksessa liikaa.

Huonon kankaan varoitusmerkit

Huonon kankaan varoitusmerkkeinä toimii esimerkiksi läpinäkyvyys – jos esittelyyn tarkoitetusta kangaspalasta näkyy valoa vasten katsoessa vähänkään läpi, valitse jokin muu vaihtoehto.

Design

Vaikka käytännöllisyys ja laatu tulisikin mennä aina edelle, varsinkin jos hankinnasta halutaan iloa myös tuleville vuosille, on design kuitenkin aivan yhtä tärkeä. Näin ollen uusi sohva tuo iloa myös silmille ja sopii kodin muuhun sisustukseen. Kompromisseja voikin joutua joskus tekemään, mutta silloin kannattaa punnita, mitkä ominaisuudet lopulta ovat itselle niitä tärkeämpiä – toiminnallisuus vai ulkonäkö.

Herätä sohva eloon stailauksella

Ennen uuden sohvan hankintaa kannattaa kuitenkin muistaa, että myös pienellä stailauksella voi saada jopa vanhankin sohvan herätettyä uuteen eloon. Tai uuden tuotua lähemmäs omaa sisustustyyliä. Esimerkiksi sisustus- ja koristetyynyillä sekä torkkupeitoilla voi saada täysin uutta ilmettä kehiteltyä. Kuitenkin jokaisen mielessä siintää unelma täydellisestä sohvasta, joka kestää sekä kulutusta että tuottaa iloa designinsa osalta. Ja sellaisiakin voi löytää edullisestikin, kunhan osaa etsiä oikeasta paikkaa.

Vastaa