maalipirtti.fi

 • Tammelan stadionin asunnot revittiin käsistä – katso kuvat Tampereen luksuskodeista
  on 16.6.2021 at 16:02

  Uniikkiin asuinkortteliin rakennetaan stadionin lisäksi ostoskeskus. Tampereelle Tammelan stadionin yhteyteen rakennettavat Victorian asuintalot suorastaan revittiin käsistä. Asunnot varattiin täyteen viikon sisällä ennakkomarkkinoinnin käynnistämisestä. Stadionin yhteyteen rakennettavat Victorian kodit valmistuvat alustavasti vuoden 2023 elokuussa, mutta asuntojen ennakkomarkkinointi aloitettiin jo huhtikuun lopussa. Pohjola Rakennuksen hankejohtajan Henna Korpiluodon mukaan asuntoja on monenlaisia.

 • Kuvat ennen ja jälkeen! Näin Ennin perhe säästi 23 000 euroa ja remontoi kylpyhuoneen upeaksi
  on 16.6.2021 at 07:05

  Autottomuus auttoi kotiäitiä Enni Niittykangasta ja hänen miestään säästämään rahat kylpyhuoneen ja wc:n remonttiin. Autottomana raha säästyy kuin itsestään. Jyväskyläläisen Enni Niittykankaan ja hänen miehensä wc:n ja kylpyhuoneen käyttöikä oli tulossa täyteen. Nykyiset standardit piti saada täytettyä ja vesieristeet uusittua. Autosta luopuminen auttoi siinä, että remonttirahat saatiin säästettyä. Ennen autosta luopumista vuosittaisia ajokilometrejä kertyi 21 000. Niittykangas on laskenut säästäneensä autottomuudella neljässä vuodessa yli 23 000 euroa.

 • Reinon keksintö pitää lehtokotilot ja tappajaetanat poissa pihalta: ”Toimii pomminvarmasti”
  on 15.6.2021 at 03:31

  Reino Myllymäen keksintö estää lehtokotiloita ja etanoita ryömimästä pihalle. Mitäpä isä ei poikansa eteen tekisi. Kun lempääläisen Reino Myllymäen poika muutti uuteen kotiin, jonka pihamaa kuhisi lehtokotiloita, Myllymäki kehitti ratkaisun. Lehtokotilo tekee puutarhassa melkoista tuhoa, jos niiden määrä pääsee suureksi. Ainakaan toistaiseksi niillä ei ole montaa luonnollista vihollista, jotka pitäisivät kantaa aisoissa ihmisen lisäksi. Lehtokotiloita tavataan yleisesti jo Oulun korkeudella saakka.

 • Tee nämä asiat kotona ennen kuin lähdet pois pitkäksi aikaa
  on 14.6.2021 at 16:17

  Muistilistaa seuraamalla voit turvata kotiasi pitkän poissaolon aikana vahingoilta ja varkailta. Moni koti jää kesällä tyhjilleen pitkäksi aikaa, kun asukkaat lähtevät mökille tai muihin lomarientoihin. Jotta palatessa ei odottaisi ikävä yllätys, muutamia asioita kannattaa panna kuntoon ennen lähtöä. Rakennusyhtiö JM Suomen asuntomyyjä Sirpa Plyhm kertaa, mitkä toimenpiteet on hyvä toteuttaa ennen lähtöä ja mitkä ovat yleisimmät virheet, joihin sorrutaan.

 • Kanna viherkasvit kesäksi ulos – trendikäs tapa säästää rahaa ja antaa kasvuspurtin
  on 14.6.2021 at 04:27

  Viherkasveja voi kesällä käyttää parvekkeen somistamiseen. Parhaassa tapauksessa tuot syksyllä sisälle hurjasti kasvaneen kasvin. Yksi tämän hetken kasvi- ja puutarhatrendeistä on tuoda talvisaikaan sisätiloissa pidettävät viherkasvit kesäksi ulos, kertoo Kekkilän puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallio. – Usein ne ottavat silloin kasvuspurtteja. Monet pärjäävät varjoisammallakin parvekkeella hyvin.

 • Kasveja tuhoavia kirvoja vilisee pihoilla tavallista enemmän – toimi näin!
  on 13.6.2021 at 05:58

  Kirvojen vaurioittaman kasvin tunnistaa lehtien käpristymisestä. Puissa ja pensaissa vilisee nyt tavanomaista suurempi määrä kasvustolle haitallisia kirvoja. Yleensä kirvan tunnistaa vihreästä väristä, mutta myös mustia ja punaisia kirvalajeja löytyy. Kasvituholaisina pidetyt kirvat selviävät imemällä kasvien solunesteitä. Biologi Leena Luodon mukaan puuvartiset kasvit, kuten puut ja pensaat, harvoin kuolevat kirvojen takia. Pienemmät kasvit voivat kuitenkin kärsiä kirvoista niin, että kasvu pysähtyy ja kasvi kuolee.

 • 1970-luvun lopulle asti rakennuksissa yleisesti käytetty materiaali aiheuttaa syöpää – nyt tutkitaan, pitääkö kaikki purkaa
  on 12.6.2021 at 15:51

  Tutkimushankkeen tavoitteena on selvittää rakennusmateriaalien PAH-yhdisteiden vaikutus sisäilman laatuun. Suomessa on käynnistynyt tutkimushanke rakennusmateriaalien PAH-yhdisteiden vaikutuksesta sisäilman laatuun. Sen tavoitteena on tarjota entistä luotettavampi malli korjaustarpeen riskinarviointiin. Kaksivuotisen hankkeen rahoittavat Työsuojelurahasto, Vahanen Rakennusfysiikka Oy ja Työterveyslaitos.

 • Näillä koruilla tienaat nyt hyvät rahat – lojuvatko kotonasi?
  on 10.6.2021 at 09:26

  Erityisesti klassikkokorut menevät huutokaupoissa kuin kuumille kiville koska tahansa. Tässä jutussa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen kertoo, miten paljon voit tienata kotona lojuvilla koruillasi. Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen paljastaa tässä jutussa, mitkä ovat viime aikojen hittikoruja ja mitkä ikisuosikkeja huutokaupassa. Tietyt nimet myyvät vuodesta toiseen. Huutokauppa Helanderin kautta myydään koruja laidasta laitaan, Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen kertoo.

 • Hyi mikä haju! Älä kokeile vanhaa konstia lemuavaan viemäriin
  on 10.6.2021 at 06:00

  Jos viemärin hajulukko pääsee kuivumaan, kodin valtaa epämiellyttävä haju. Vanhan kansan konsti sen ehkäisyyn kannattaa kuitenkin unohtaa. Viemärin vesilukko on suunniteltu niin, että siinä on aina pieni vesimäärä, joka katkaisee ilmayhteyden viemäripisteen eri puolille. Se estää pahanhajuisten viemärikaasujen pääsyn huonetilaan. Normaalissa käytössä viemärin vesilukossa oleva vesimäärä pysyy riittävänä, mutta jos pesualtaat ja lattiakaivot ovat pitkään ilman käyttöä, vesi pääsee haihtumaan etenkin kesän lämmössä. Näin viemärikaasut pääsevät haisemaan asunnossa.

 • Erikoiserä muumimukeja myyntiin elokuussa – jatkumoa hysteriaa aiheuttaneelle vuoden 2018 mukille
  on 9.6.2021 at 15:01

  Uutuusmuki muistuttaa kaipauksesta ja jälleennäkemisen odotuksesta. Arabia julkaisee elokuussa Muumin päivänä uuden erikoismukin, jota valmistetaan rajallinen määrä. Uuden mukin kuvitus on peräisin Tove Janssonin Taikatalvi-teoksesta vuodelta 1957 ja laulukirjasta Visor från Mumindalen vuodelta 1993.