Kategoriat
Yleinen

Mittatilaus peili viimeistelee kodin sisustuksen

Kun kotia sisustaa, harvoin tulee ensimmäisenä mieleen millaisia uusia sisustusesineitä ja -kalusteita voisi hankkia mittatilaustyönä. Kuitenkin esimerkiksi näyttävän mittatilaus peilin hinta ei päätä huimaa, mutta samalla saat vaihdossa useimmiten useita sukupolvia kestävän kauniin peilituotteen, joka on toteutettu toiveidesi mukaisilla yksityiskohdilla. Ja mikä ennen kaikkea sopii täydellisesti kotisi sisustukseen.

Mittatilaustyöt tarjoavat useita etuja

Kun mittatilaus peili aiotaan tilata, hyvin usein syynä on tietyt mittasuhteet, joita vastaavaa peiliä ei perinteisistä sisustuskaupoista muuten löydä. Tähän tarkoitukseen mittatilaustyöt toki soveltuvatkin erittäin hyvin, mutta ne tarjoavat myös useita muita etuja, joista harvoin kuulee puhuttavan.

Peili omien toiveiden mukaan

Nimittäin mittatilaustyössä voidaan huomioida tuotteen koon lisäksi niin oma sisustustyylisi, kuin myös muut mahdolliset toiveidesi mukaiset yksityiskohdat, kuten itse peililasin väri. Vaihtamalla peililasin väriä kun voidaan luoda erittäin näyttäviä yksityiskohtia kodin sisustukseen.

Mittatilaus peili voi muutenkin mukailla sisustuksesi tyylisuuntaa. Miltä siis kuulostaisi esimerkiksi valmistajan kanssa suunnittelemasi rustiikkinen, antiikkinen tai maalaisromanttinen peili? Tai huippu moderni, linjakas ja ehkäpä jopa futuristinen peili? Nämä kaikki yksityiskohdat voidaan suunnitella kanssasi, kun tilaat peilisi mittatilaustyönä.

Hinta ei yleensä päätä huimaa

Moni epäilee mittatilaus peilin ostamista sen hintalapun vuoksi. Kuitenkin käsityöläisiä löytyy markkinoilta laidasta laitaan, eikä peilit ole kovin edullisia muutenkaan, jos ne hankkii sisustusliikkeistä. Etsi siis verkosta itsellesi mieluisa tekijä ja kysy rohkeasti häneltä peilin hintaa!

Esimerkiksi materiaalivalinnoilla ja peilin viimeistelyillä voidaan saada hintaa huomattavasti alemmas. Myös peilin koko vaikuttaa hintalappuun suuresti, joten jos et ole hankkimassa koko seinän peittävää peiliä, voit saada sen mittatilaustyönä tilattua yllättävänkin edullisesti. Kannattaa kuitenkin ottaa myös huomioon, että esimerkiksi massiivipuusta valmistettu mittatilaus peili on tosiaan erittäin kestävä ja siksi siitä kannattaa maksaa hieman ekstraa, verrattuna massatuotantona valmistettuihin sisustuspeileihin. Myös yksityiskohdat käsin tehdyssä, kotimaisesti valmistetussa tuotteessa, ovat todella hintansa arvoisia.

Tue kotimaista

Moni suosii mittatilaustöitä myös sen vuoksi, että kotimaisten tuotteiden ja niissä käytettyjen materiaalien alkuperä ovat helposti jäljitettävissä. Mittatilaustuotteita voi toki tilata myös ulkomailta, mutta usein tilaus tehdään tukien paikallista tai vähintäänkin kotimaista käsityön tekijää. Materiaalit ovat myös suomalaisilla valmistajilla useimmiten eettisistä hankittuja. Näin ollen esimerkiksi mittatilaus peilit valmistetaan usein kestävän kehityksen mukaisista massiivipuumateriaaleista, jotka ovat hankittu esimerkiksi suomalaisten toimijoiden puupajojen ylijäämästä.

Vastaa