Peltikaton maalaus ammattilaiselta

Peltikatto on todella hyvä kattomateriaali, sillä se ei haurastu, ja se kestääkin vähintään 50 vuotta oikein hoidettuna. Peltikaton maalaus ja sen hyvästä kunnosta huolehtimalla ruostekaan ei pääse kuluttamaan peltikattoa, ja näin myös koko asuntosi tai kiinteistösi arvo säilyy varmemmin. Peltikaton maalauksia suoritamme vain sellaisille katoille, jotka sitä varmasti tarvitsevat. Isompaa ja perinpohjaisempaa remonttia vailla olevat kattorakenteet on näin ollen syytä huoltaa ennen peltikaton maalausta.

Peltikaton hyvästä ja ehjästä peltikaton maalauksesta ja kunnosta huolehtiminen on ensisijaisen tärkeää, sillä katemateriaaleihin päässyt ruoste saattaa vaatia jo kokonaisvaltaisempaa ja isompaa kattoremonttia. Peltikatto pysyykin kunnossa kun aluskate ja rakenteet tuulettuvat hyvin ja niissä ei ole suurempia ongelmia. Jotta peltikaton kunto säilyisi hyvänä, on peltikaton maalaus ja siitä huolehtiminen sekä jokavuotinen huolto avainasemassa.

Miten peltikaton maalaus tehdään

Peltikaton maalaus koostuu kokonaisuudessaan neljästä työvaiheesta. Ensimmäisessä työvaiheessa peltipesuainetta ja korkeapainetta apuna käyttäen peltikatto ja vesikourut pestään huolellisesti. Tämä onkin yksi tärkeimmistä asioista urakassa, joten se suoritetaan hyvin perinpohjaisesti. Ensin peltipesuaineen ja teräsharjauksen avulla maali- ja peltipinnoilta irroitetaan epäpuhtaudet ja esimerkiksi lika, minkä jälkeen korkeapaineen avulla katto huuhdotaan puhtaaksi.

Ensimmäisen vaiheen jälkeen huonosti kiinni oleva peltikaton maali ja ruoste poistetaan mekaanisesti teräsharjan avulla. Hilseilevä ja melkein irti oleva peltikattomaali on huolellisesti poistettava ennen uuden maalipinnan muodostamista, ja teräsharjan avulla tämä saadaan asianmukaisesti hoidettua.

Kolmannessa vaiheessa teräsharjan jäljiltä ilman maalia olevat paljaat peltipinnat peitetään maalaamalla ne pohjamaalilla. Tämä suojaa pestyt ja haavoittuvaiset pinnat ja myös edesauttaa pintamaalin tarttumista sitä levitettäessä. Pohjamaalissa olevan ruosteenestoaineen ansiosta ruostuminen hidastuu merkittävästi ja korroosionvastainen suoja paranee.

Viimeisenä vaiheena peltikaton maalauksessa pohjamaalin päälle ruiskutetaan laadukas pintamaali. Pintamaali rakenteeltaan on vesiohenteista maalia, ja se levitetään maaliruiskulla ruiskuttaen. Kemiallisen kiinnittymisensä avulla maali kiinnittyy kattoon, jolloin maali tarttuu hyvin maalaustekniikasta riippumatta. Kestävä ja kaunis saumaton maalipinta saadaan aikaiseksi juurikin huolellisen pintamaalauksen ansiosta.

Peltikaton maalaus lisää ikää

Huoltamalla ja maalaamalla peltikattosi ajoittain pidät huolen, ettei isompaa kattoremonttia tarvita. Peltikaton maalauksen kustannus onkin kokonaisuudessaan vain noin neljänneksen tai viidenneksen siitä, mitä kattoremontti maksaa. Ollessasi epävarma kattosi kunnosta, ole meihin yhteydessä. Tulemme katsomaan kattoasi ja teemme hintatarjouksen, mikäli maalaus olisi hyvä suorittaa peltikatollesi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *