Kategoriat
Yleinen

Sähköasennus kannattaa jättää ammattilaiselle

Sähköasennus on syytä jättää sähköalan ammattilaisen hoidettavaksi. Sähköasennus ei ole jokaisen kaduntallaajan hommaa, vaikka sähköasennustarvikkeita myydäänkin monissa yleisissä rautakaupoissa. Syynä tähän on se, että väärin tehdyt sähköasennukset ovat vaarallisia ja voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa hengenvaaran tai sähköpalon. Sähköalan ammattilaiset hoitavat sähköasennuksen turvallisesti, laadukkaasti ja kestävästi ilman pelkoa vaaran paikoista. Sähköasennusta Keravalla tarjoaa moni ammattilainen.

Tavallinen sähkönkäyttäjä voi kuitenkin tehdä pieniä sähköasennuksia omatoimisesti. Niissä tulee kuitenkin olla tarkkana, että asennukset tehdään oikein. Omista taidoistaan kannattaa olla täysin varma ennen kuin aloittaa sähkötyöt. Jos epäröi oma kykyään, ei kannata ruveta sähköhommiin vaan olisi syytä pyytää ammattilainen avuksi. Sähköasennuksessa ei pidä ruveta leikkimään, sillä vastuu tehdyistä asennuksista on aina työn tekijällä. Yleisimpiä sähkönkäyttäjän sähköasennuksia ovat lampun ja sulakkeen vaihto sekä valaisimen asentaminen.

Sähköasennus kattaa monenlaiset työt


Sähköasennus kattaa laajasti erilaisia ja erikokoisia sähkötöitä. Asennuksia voivat olla esimerkiksi valaisimen tai pistorasian asentaminen tai koko kiinteistön sähköistys. Sähköasennusta tarvitaan sekä uudiskohteissa että vanhemmissa rakennuksissa. Uudiskohteissa sähkösuunnittelu ja -asennus tulee aloittaa hyvissä ajoin yhteistyössä muiden urakoitsijoiden kanssa, jotta eri asennukset sopivat yhteen toistensa kanssa. Jotta asennukset on tehty oikein, ei sähkötöiden laadusta kannata tinkiä. Oikeanlainen asennus takaa turvallisen kiinteistön eikä sähköjärjestelmää tarvitse uusia samantien.

Vanhemmissa rakennuksissa sähkösaneeraus tulee tarpeeseen, kun vanha sähköjärjestelmä ei enää palvele nykypäivän tarpeita. Usein vanhemmissa kiinteistöissä on vähemmän pistorasioita, joita nykyään on hyvä olla melkein joka paikassa. Sähköjärjestelmät myös vanhenevat ajan myötä ja vanhoissa järjestelmissä piilee usein turvallisuusriski. Sähkösaneerauksen tarkoituksena päivittää kiinteistön sähköjärjestelmä vastaamaan käyttäjien tarpeita sekä lisätä kiinteistön turvallisuutta.

sähköasennusta keravalla

Sähkösaneeraus lisää asumismukavuutta

Kaikkien kiinteistöjen sähköjärjestelmän keskimääräinen käyttöikä on 20–40 vuotta, jonka jälkeen järjestelmä olisi syytä saneerata. Sähkösaneerauksen jälkeen kiinteistön sähkötekniikka on merkittävästi edellistä turvallisempi ja energiatehokkaampi. Sähkösaneeraus myös parantaa asumismukavuutta ja sitä kautta talon jälleenmyyntiarvoa.

Vanhoissa taloissa on usein niukasti pistorasioita. Nykypäivänä, kun joku laite on koko ajan piuhan päässä, pistorasioiden tarve on kasvanut merkittävästi. Kun pistorasioita ei ole riittävästi, ostetaan jatkojohtoja, mitkä saattavat aiheuttaa ongelmia. Jatkojohdot lojuvat usein keskellä lattiaa ja useat lähekkäiset johdot voivat kuumeta. Jatkojohdot ovatkin suurin sähköpalojen aiheuttaja, joten niistä olisi hyvä päästä eroon. Sähkösaneerauksessa pistorasioiden määrää voidaan lisätä asiakkaan tarpeiden mukaan, jolloin vaarallisia jatkojohtoja ei enää tarvita. Sähköjärjestelmän uusiminen vaikuttaa myös valaistukseen, kun vanhojen hehkulamppujen tilalle voidaan asentaa nykyaikaisia LED-lamppuja, jotka ovat energiatehokkaita.

Milloin sähkösaneeraus tulee tarpeeseen?

Vanhentuneen sähköjärjestelmän tunnuspiirteitä ovat:

  • oudosti välkkyvät valot
  • usein palavat sulakkeet
  • palaneen käryn haju asunnossa
  • tummentuneet jäljet valaisimissa, pistorasioissa ja sähkökeskuksissa
  • pistorasioiden sijainnin kehnous ja vähäinen määrä

Sähkösaneeraus on aiheellinen, kun vanha järjestelmä ei enää vastaa asukkaan tai uusien sähkölaitteiden tarpeisiin. Vanhan kiinteistön sähköjärjestelmää olisi hyvä tarkkailla säännöllisesti, ettei ongelmia ehdi syntyä. Joskus jopa uusissa kiinteistöissä saneeraus saattaa tulla tarpeeseen, sillä sähkötekniikka kehittyy nopeasti.

Vastaa